Wednesday, December 30, 2009

new year

hermmm....serabut nak wat plan new year....
-nak gi tgk movie
-nak gi dinner
-nak gi flirt
-nak gi bwk keter laju2
-nak curik keter ayah n bwak laju2
-nak nangis coz tinggalkan kete kat umah...kete x mampu bwk laju2..kancil jewh
-nak memondan rasa ngan pravin
-nak senyum kat pekerja "cafe"
-nak sambung cakap ngan pekerja cafe......semalam terberhenti
-nak berak n kencing(wajib)
-Xnak kejer
-nak wat wish(bunuh orang)>klu mampu


tapi sebeelum 2, nie nak wish nieh....
SELAMAT TAHUN BARU,HAPPY NEW YEAR
2010

Thursday, December 24, 2009

SIAL

Disebabkan kebodohan orang ramai, perlukah keindahan persahabatan n kesetiaan persahabatan di pertikaikan dan diperbandingkan dengan wang ringgit....
Tapi kesempatan tu perlu kita gunakan untuk mengaut keuntungan dan pembalasan dendam.......menggunakan segalanya dan menghancurkan semuanya.....tolak kesetiaan dan tolak kehebatan persahabatan dan tunjangi dengan kebenciaan dan pembalasan....hidup ini indah kalau disulami kasih sayang tapi lebih ceria dibayangi kebenciaan...INDAH...
Titik pembalasan dan penyerahan akan aku usaikan dan permulaan titik hitam akan mula dijernihkan.....jarum yang menusuk jiwa ibarat tusukan maut yang mampu menghunus dada walaupun tusukan itu sehalus jarum, sebisa lipan, kecil tapi mampu membunuh, sekeras batu, mampu menghukum sesiapa..manakan tidak, hukuman bunuh boleh dilakukan walau hanya menggunakan batu....tunjang hidup musnah, paksikan cinta syaitan, landaskan guna kebodohan bukan menggunak otak......AKHIR.

Sunday, December 20, 2009

Meratapi cik Brittany Murphy


Kematian cik Brittany Murphy.

Friday, December 4, 2009

Lollipop Ke Ketupat...mana sedap

Orang kata kalau kiter suker mkn nnt gumuk....btl la 2...gumuk aku bertambah2...cam KETUPAT dah....tanda aku gumuk :
  • pakai suar meletop, perghhhh, leh tetas....
  • sedey biler dgr lagu Ella....lagu yg belayar2 di lautan 2...(xder kena mengenakan)..maksudnyer aku kena period pain....sakit ati memanjang..coz x pat terima hakikat gumuk cam babi....
  • aku pakai suar leyh tercabut button....(la betol nie uoll, leyh tercabut button, wak2 kejer, malu nyer, terpaksa gi li spin baby, mmg la aku nyer ruper mcm baby kan nak pki sepin 2)
  • aku jln kengkang, cam hawau jewh,
  • aku rasa aku nmpk muker pravin ngan cedric biler pandang cermin...aaaargh benci...cuber korunk tgk pic dorunk nie...cam2 la aku tgk aku
hah, niela dorunk, cam aku kew, tapi aku rasa aku hodoh cam2.

nak diet,huh malas, doloo2 boleyhla, skang blahlah, korunk hingat korunk leyh capai tahap kecantikan aku...gumuk ke kurus ke aku titap tiptop...

mak aku penah ckp aku cam lollipop klu kurus, kepala besau, cam haram, tp biler gemuk aku rasa cam ketupat sempit @ babi bruper manusia yg tgl nak merangkak jewh...seb bek aku jln atas 2 kaki...klu x mesti dah sama kan.....tapi comel lak babi 2...cuber bgtw aper yg hodoh supaya seswai

Tuesday, December 1, 2009

aku nak bunuh orang


mmg niat aku dari kecik...bkn niat tapi cita2....aku rasa cita2 aku nak bunh orang, bukan jadik accountant,bahkan bukan pereka fesyen, tapi bunh orang secara perlahan2....
taktik lama aku,
benci orang bukan tunjuk depan2, tapi kiter balas perlahan2 sampai orang 2 merana....n sengsara,....
coz nak bunuh xleyhla...Malaysia ade undang2.....kang xpasal2 aku masuk penjara...
macam kucing...nak tangkap tikus, bukan terus terkam, tapi kenal n perhatikan mangsa dari jauh n terus terkam sampai mangsa terduduk n x mampu melawan....time 2 la kiter menang......
sebab 2 la aku suker main2 bagi kucing makan...taktik kucing sgt menarik biler nak amek mknn...senyap jerk diorg gerak n terus terkam......n then selesaikan sampai xder jejak....\
persoalan aku
ADAKAH AKU ADER MASALAH PSIKOLOGI?
tapi 2 mmg citer2 aku dari dulu....
pasnie aku citer camne cara aku nak bunuh orang...tapi x pernah kesampaian..
coz malaysia ader undang?
sumer kater cara aku kejam...
tapi bagi aku xla kejam sangat...
huhuhukuhuhuhu....
orang kata cara aku gelak pon dah tunjuk aku nie kejam....tapi bagi aku xder pown....terpulang ....

Saturday, November 14, 2009

Pilih Kawan....

Kenaper sekarang orang kena jeles pasal :
1- kiter kawan oarang nie,awak x boley taw
2-hello, nie kawan kiter, korunk sumer xleyh kuar ngan dier, klu i ader baru korunk leyh kuar
3-omg,nie je kawan u, kawan i sumer vogue n ader class....kawan u kampung
4-eeeeeee, i xnak kawan nagn dier, dier x pandai, bodoh, setakat spm je...otak mesti lembab...
5-huh, i kawan ngan dier coz dier senang, dier boleyh blanjer i, bawak i gi mana2, n i xyah kuar kan duit biler kuar ngan dier...

HELLO


Cantik ke ko nak cakap macam 2
klu muker setakat plastik sampah kat gunung ledang
aku rasa bek ko duk diam jewh, x yah kawan ngan orang...
orang camnie seswai kawan ngan hanjeng

ataupun klu ko ader kawan, kawan yang ko ckp 2 nnt dah xnak layan ko lagi...camne?idop sengsorang..mampu ke?
So..pasnie berlatih2la pilih kawan...xsumer orang 2 xbek kiter kawan....baek pikirkan...igt sumer kawan kiter yang pandai, kaya n cool n vogue nak tolong kiter...xyah pikir jauh, pikir biler kiter sengkek, dorang pandang pon x...so xyah ar pilih2 kawan....nyusahkan...nnt kiter pon gumbira...

n kiter leyh senyum puas2

Monday, November 2, 2009

Mas Ayu & Mak Dier


Mula2 nak cakap TQ coz jemput mak aku skali...malu plak kiter gi sengsorang...coz mak kiter kejer.....


Sampai kat ctu mmg kiter berda ditahap xmalu..coz duk lama2..berjam2...siap amek gambar ngan pengantin( Mas Ayu yg suruh).....yang duk lama2 tu emak dier yang suruh....dialog mak dier...


Mak dier : Mir, jgn balik dulu ek....duk cni lama2...tgu la pengantin...

(sambil pegang tangan, n blah cam jewh)

Aku : (senyum jewh)


duk kat ctew mbil tk gelagat abang2 angkat dulang n kakak2 ngumpat sambil bertepuk tampar....Mas Ayu sekejap muncul sekejap x...yang paling banyak muncul depan mata aku maak dier, yang setiap kali muncul menegur aku .....salah satu dialog dier :


Mak dier : 2la sedare Ayu, Makcik dah bagitaw mak dier....

Ayu : Mak, dier dh taw dah...

Mak dier : Hah, 2la

Aku : hahhahah...( gelaak)

pas2 mak dier masukkan duit berkepok2 dlm beg Mas Ayu....


tapi mmg besh, dah lama x nampak kendarat, orang cbuk angkat dulang, lauk hidang, mmg meriah...skang majlis khwin kecoh ngan buffet style....wlupun awal2 dtg kena serbu ngan mak Mas Ayu tyer pasal mak aku..n bgi jawapan munasabah..yang penting Mas ayu pyer baju lebey besar dari badan dier....TQ>>>




Thursday, October 29, 2009

Geram


Aku geram ngan Facebook yg menyebabkan aku rasa cam nak tutup jerk..tp arinie bukak dah akey...so rasa sayanglak nak tutup....mlm nie nak tgk MICHAEL JACKSON:THIS IS IT..aku harap best...tp mmg best kowt.....tapi aku nie giyan nak karaok...huhuhuhuhuhuhu............sedeykan.....

Monday, October 26, 2009

Penutupan Facebook....

Akhirnya aku akan menamatkan riwayat Facebook aku di bawah nama Azmirgafar Empire..sekian

Wednesday, October 21, 2009

Beyonce?

Helo?nie bukan nak marah Beyonce tapi nak marah 1 parti politik yg sgt pelik perangainyer...Aritu Rais Yatim ader ckp, Beyonce leyh wat concert....so boleylah...tetiber solrang nie kuarkan statement xboley coz beyonce sexy sgt....helo ko x hingat berapa byk dah artis protes ngan pakai jeans n t-shirt jerwh...BOdoH...canela dier nak menari pki t-shirt n jeans...ko 2 mmgla menari pon x...pas2 senang2 nak tuduh immoral...elok sgt kew org MAlaysia nie klu dier xdtg pon....kat 1 negeri kat Pantai Timur...kes anak luar nikah n duduk bersekedudukan tinggi jerwh mengalahkan negeri lain...belum ckp org negeri 2 yang dah pindah pantai barat..mak ai perangai lagi cam haram....baju jgn ckp...dr bertudung, terus nmpak hujung eko rambut yg terselit dalam tudung n trus x bertudung,siap warna lagi rambut...meletop mak hayam....pas2 yang taw bkn nak majukan negeri n mejukan rakyat tapi kecoh pasal konon2nyer menjaga sesuatu agama...jaga kat negeri dulu so negeri lenx boley ikot contoh....TAW....n xkan org bodoh tetiber nak pki bikini kat luar2 cam beyonce pki dlm concert...sah2 beyonce pon pki jeans ngan t-shirt jerk biler kuar....yg pki bikini 2 biasa org negeri 2 la yg tetiber culture shock...huh...sgt marah..penat aku beli ticket...n bagi contoh Arthur's party 2 Malaysia haramkan untuk Muslim,so beyonce pon xley gak..Hello..sah2 2 parti arak kowt...tp klu nak taw kat club2 lagi meriah Melayu minum arak dari bangsa lain...tp dpt tangkap sorang mcm kejayaan besar...x tahan..padahal kat KL,MeLAKA,JB meriah...kat 1 negeri nie org dier siap sanggup seberang negara semata2 nak gi minum2 n berparti....baek ko sibuk buat sekatan sungai2 n jalan raya untuk menjaga org Melayu dari seberang ke negara jiran untuk buat benda2 x senonoh nie....okey........

INGAT: JAGA NEGERI DULU BARU JAGA NEGERI ORANG LAIN>>........PEACE

Monday, October 19, 2009

hari konvo n semalam wak2 lom convo,...

yeay dah convo pon aku...xsangka....

semalam(18hb.10.09)

aku nie yeye la bersemangat bangun pagi lam kul 12.00pm utk gi Tesco beli brg2 nak mkn dalam keter waktu gi Shah Alam...coz confirm bapak aku wak kete cam siput sedut jalan...LEMBAB....waktu kat tesco kena goda ngan mamat pakistan jual karpet(ader ke kejar aku sampai dlm Tesco nyer market)...huh...lepas 2 ey tyer...hai sorang je ke...PUKIM*k ko ..KO HINGAT KO 2 SAPER...eeee...pas 2 beraya kat umah HEMA...n terus kan perjalanan ke SHAH ALAM....singgah PKNS Bangi jumper Nadia n Family mintak restu n mintak jubah..(YEay NADIA gosokkan)....n meneruskan perjalanan yg begitu lama aku rasakan....singgh mkn kat kedai Thai seksyen 20 belakang PETRONAS...sedap dier pyer TOM YAM...sgt rasa bhn pengawet yg sama cam mak aku beli kat Thailand....huh...n trus la Sksyen 13...Nama tmn 2 x hingat...tp kwsn nye sgt menarik...umah sepupu aku je x menarik...iyek...umah bujang kowt..
n samapi jer trus Faridza Fakharudddin menjemput aku bersama2 Nadia Mansiz...cewah....sgt gembira coz dah lama x jumper....sgt seronok....RINDUNYER NGAN DIORANG 2...Tapi FARAH adek BOB xder...huh....gi PakLI Seksyen 7...fries cam hampeh...xsedap...AIR limau pon XSEDAP...pas2 kul 1130 kwn Ija dtg..SHAK...kul 12 lebey baru Mohd Yusri Mohd Sanusi tiber...nie x rindu coz asek muker dier jew aku jumper....Yusri n Shak 1 sekolah...yeye berbual biler jumper org kampong...kul 2 balik membuta

Hari ini(19.10.09)

Bangun dari membutaa pukul 545am...tp pas subuh baru aku yeye bersiap2 bgi....kul 7 pon sampai...eee busuk gler uitm....bapak aku yg ckp...heehehe....aku gi trus dah kena beratur....cam haram jerk pernagai org tua yg jaga barisan ktorang...dahla aku ngantuk...leylak jerit2...

Perempun tua : Korang sumer beratur betul2...akak(makcik sudah) nak kena check 1 1..

Dalam hati "aku yangmenawan nie" : wey perempuan tua x sedar diri...ley ko senyap x,

sampai dlm dewan duduk...tp yg best waktu bagi org tua 2 berdiri...hehehe....yang x bst aku jln terkepet2 lak waktu atas pentas...x hingat dunia pyer....jln aku dicomment oleyh mak,pak, rakan2 yg meliht..terutma Nadia Abdul Rahaman...kuar2 trus dier ckp...

Nadia : Wey yeye jerk ko catwalk atas pentas.....
Aku : Cantikkan...erkkk(dlm hati cnekak aku ley tercatwalk wak2 2)

pas2 sudah

amek2 gambar balik.....Balik Melaka....igt nak amek gambar ngan Mizan Hitam...tp aku ah bukak jubah ...mls lak nak pki blik...



* peristiwa penting= AKU TINGGAL KASUT HITAM KAT UMAH>.....benci..terpaksa pki kasut ayah...eeee...longgar sgt...tp x jatuh...supermodel....ibu jari kaki control kasut longgar wakt atas stage..tetap nmpk catwalk..bga..

Sunday, October 11, 2009

(18 PG)Penantian(15 minit, 3 missed calls, 2 msg)

Mak aku cakap:

Omak : Ko nie jgn lambat, penat je org tgu ko...abeh dier sumpah seranah baru ko nak sampai terhegeh2 melenggang...biar ko tgu org jgn org tgu ko.....marah orang nanti...


2la dier dialog omak aku...

N memangla kepantangan aku menunggu orang..memang x kira saper..klu mak aku kat umah pon, klu dier lambat aku hon kuat2 dr dlm keter sambil jerit2 cam owang giler....dier ajar jgn lambat tp dier sendiri terhegeh2....

nie lagi 1...ader 2 org hamba Allah nie...mmg menyirap aku tahap cipap yang x lama nak kuar darah...

1st msg : confirmkan, aku otw.
( x reply, bayangkan klu aku otw tetiber x jdik, alangkah?)
2nd msg : kuar r
( x reply )

1,2,3 missed calls, x angkat

SENTAP...belum lagi

tapi perasaan meluap2 mula membara biler kat Subaidah...OMG..
Leyhh wat lawak wak2 aku tgh meluap....Shakalaka btl

Sunday, October 4, 2009

Kenaper kena nangis

Kenaper kiter kena nangis biler disebabkan sesuatu?
aku sgt anti org yg nangis disebabkan oleh lelaki/perempuan.Tapi org kata jgn tkbur coz nnt kena kat btg idung sendiri....Aritu aku bg lecture kat adik aku...
  1. Jgn percaya lelaki 100%
  2. Terus reject lelaki klu perangai cam syial
  3. Jgn kongkong lelaki
  4. Jadikan sebagai kwn lebey dari sebagai couple
  5. Ego biar lebey dr lelaki tapi biar bertempat
  6. Jgn mengada2 mesej lelaki dulu, suh lelaki yang mesej dulu...nnt perempuan nmpk cam pempuan bangang trkejar2 kan jantan....(SEPATUTNYER LELAKI YANG TERKEJAR2 kan perempuan...klu x, xdela wujudnyer lelaki kena bagi MAS KAHWIN kat perempuan)
  7. Biar lelaki mintak maaf, jgn bagi perempuan mintak maaf dulu.....sebab lumkahwin...so syurga still bwh kaki mak.....

So, klu break xyah nak menangis2 sebab lelaki, n lelaki jgn nangis sebab perempuan....nnt aku nak wat utk lelaki lak...TIBAH....

Wednesday, September 23, 2009

"I AM.....WORLD TOUR"


nak pegi konsert kakak nie...xder member....

Saturday, September 12, 2009

Pilihan

Kenpa kadang-kadang kita x pernah mendapat keadilan dalam pilihan hidup kita sendiri? Menurut kata orang, hidup kita dicorakkan dan diwarnakan oleh kita sendiri. Pilihan selalunya dinoktahkan olaeh kita.TIDAK SEMUA.Hanya sebilanganpilihan ditentukan oleh kita.

Herdikan sifat dan jijikan diri individu bukan menjadi asbab menjadikan manusia lebih besar kepala, memijak manusia yang kadang-kadang tidak mempunyai pilihan hidupnya sendiri.

Menurut Myer berpaksikan kata-kata Madam Magesh, pilihan kadang-kadang bukan milik kita, contohnya, adakah orang bertangan kidal memilih dilahirkan kidal?, yang kakan ke kiri, yang kiri ke kanan. Walalupun dilatih tetap tidak serupa. Orang kerdil meminta dilahirkan kerdil?Orang lembab akalnya, meminta dilahirkan lembab akal? Homoseksual memilih sifat itu?Kita hanya boleh mencorakkan selepas pilihan itu kita terima.

Sedari atau tidak sedari, masyarakat bandar yang kononnye maju dan masyarakat kampungg yang diaanggap kolot oleh masyarakat bandar masih berkongsi idea yang sama, mentertawa, mengherdik, mengeji dan mencaci. Kidal dikatakan suwei, kerdil dikatakan cacat, lembab dikatakan tolol, gay dikatakan sial..huh...

Mengapa masih kita tidak dapat berfikir...
Sempena berlalunye Ramadhan dan tibanya Syawal, mari kita bersama berfikir.....

SELAMA HARI RAYA AIDILFITRI

Monday, September 7, 2009

Maaf dan Kemaafan


Kemaafan penyebab kelahiran semula suatu pertalian. Ibarat awan terang berkumpul membawa air dan bergabung menjadi kawan, mampu membinasakan bumi, tanda gabungan mampu membelah semesta.

Kekuatan kekeluargaan, persahabatan, persaudaraan hanya terjalin melalui gabungan rantai kemanusiaan yang berlandaskan 1 perkataan, MAAF. Memaafkan atau memaafi..........

Maaf mampu melenturkan sifat keharmonian dan kasih sayang...

Selamat Hari Raya

Thursday, September 3, 2009

kesatuan terpantau yang kesantauan

tajuk nyer mmg pelik...tapi citernyer lagik pelik.......

arinie(3hb September 2009)
aku bgn tido pkul 1 tgh ari.....dengan keadaan di mana mata sembab....muka x cukup cantik n bergaya menggagahkan diri menjemput pravin gi shopping...keadaan mental ktorang pon bermula...dengan muka perasan cantik ktorang kuar...sampai jerk pin2 dataran, ader mata2 melaihat pravin, huh...tension....( XDERSAPER PANDANG AKU)..kenapa pravin?
Keadaan berlanjutan sehingga ktorang ke MP n gi Dataran balik...rmi yg pandang pravin x kelip mata...aaaaarrrghhh...tensen...AKU RASA CAM KENA SANTAU JERK ORG NIE...PRAVIN X CANTIK....

-Pukul 6 petang,pas ktorang melantak DONUT kat BIG APPLE.....ktorang gi bazaar ramadhan PERINGGIT....c2 pon sama...jumper amiruddin...hehehe...muka cover macho....rupenyer ktorg terpeleot n x termacho seketika.....hahaha.....

n ORANG TETAP TERSANTAU OLEH PERBUATAN PRAVIN YG X TAW DARI MANA KCANTIKANNYA.......huh

Friday, August 28, 2009

Zen's Secret


Tanggal 28.8.09, berbuka ngan Mohd Faizal Bin Azhar, pas sekian lamanyer x lepak sesame 2 org jewh…..detik nak berbuka sama 2 masa tgh ber-ym ari2…ari khamis…..lama giler kowt x kuar sesame ngan dier……mmg happeningla kitorg biler jumper….nak pecah perut jumper ngan dier….mula2 jemput kat umah dier…then dr ctew ktorg terpinga2 n terpikir2 kat manala yg ktorg nak mkn buka “ringan2”…..idea mla2 nak area2 melaka raya….tetiber trus tersinggah kat Zen by Secret Recipe….sampai kat c2 dah wat hiruk pikuk…menjerit n mengilai x hingat dunia….sampai pekerja pon gelak sekali…gelak kan ktorg la….cam biasa dr zaman sekolah…pas dah membuka ngan segala bgi hidangan, ktorg jln2 sambil bergosip2 trus singgah Starbucks….minum2 sambil naik miong melayan otak faizal yg mmg miong…..pas dah minum ktorg singgah jap Coffee Bean…bg Faizal air n muffin…..pas2 hantar la dier balik….





makanan yg kitorang mkn...sgt sedap......








Pukul 10 cenggitew jemput lak Mohd Yusri Bin Mohd Sanusi( Yus Yunos) n Asyraf Fazryan Syah Bin Helmi Syamza( Didi Kempot) gi karaoke…..pergaduhan dan pertarungan vocal antara ktorg bertiga disengitkan lagi ngan perlawana n di antara aku ngan c S.Yus.(Yus Yunos)…dimana dier menyanyikan lagu Mencintaimu(Kris Dayanti) n aku Keliru(Ruth Sahanaya)….mmg ke laut vocal masing2 bler nyanyi lagu 2…x sampai part jerit mendayu2 …yang ado….xtaw saperla yg mng….yg pecah sore time nyanyi pon ader….tapi yg penting aku dapat nyanyi lagu Selamat Hari Raya(Ahmad Jais)...n blik pas 2 jam….


Pukul 1pagi jemputlak Nurul Fadzidatul Akma bte Abd…n Intan Nadia bte Tarmudzi kot….gi ala2 sahur kat bukit katil…..mmg meriah….gi berbual sampai kul 4 pagi….nurul mengamuk pasal Celine Dion (Mohd Farhan)kelas dier…..aku yg x kenal saper ntah Paan pon turut serta ngamuk….ader ke nak kalahkan ….gtewh…pas2 balik….wrap up…wassalam..

Wednesday, August 26, 2009

Rihanna ke court


cantiknyer rihanna ke court.....cam seswai nak ke majlis jamuan guru2 sempena HARI GURU peringkat kebangsaan...chris brown cam SYHIAl jerk rupenyer .....chris brown seswai jadi pengetua.....

Billboard Woman's of The Year


Beyonce yang dapat......yeay....

Friday, August 21, 2009

RAMADHAN dan RAMADHAN

Selamat Menyambut bulan Ramadhan.....okey
Tahun nie bulan puasa nie xtaw nak ddi celebrate ngan bahagia atau x coz 1st day dah kena buka kat tempat kejer......sgtbosan.....ari pertama dimulakan dengan sahur tahap awal cipan, pukul 1 pagi ngan mkn bihun goreng n sikit roti canai siti nadzirah sapuan.........n 2 air suam yang aku rasa cam dier bagi aku air panas....huh....permulaan x menarik gamaknyer untuk memulakan puasa nie....coz aku yang nak roti canai 2...tapi tetiber...:

kakak pelayan : ala,roti canai tinggal 2 jela..tadi order 3 kan..
(sambil dier tunjuk menu kat kitorang, ader 1 roti sardin,1 roti telur, 1 roti bawang)

azmir gafar : xpela kak, roti sardin 2 batalkan, n lagi 2 tu akak wat....xpe2
(sambil dalam hati memberontak untuk mkn roti canai)


bila makanan tiber,

nadzirah sapuan : azmir, nanti amekla ckit roti nie ek

azmir gafar : xpela, mkan la dulu....xpe2
(sambil mata sekilas lalu pandang roti canai 2, n terus jewh pandang kat bihun super duper tawar 2)

nadzirah sapuan : alah, tadi dier yang nak sgt mkn roti canai, eeeee

lepas 5 minit, apabila bihun dah abis,

azmir gafar : nadz, nak ckit roti
(dengan muker yang, "aku punyer pasallah nak mek ke x, ader aku kesah")

nadzirah sapuan : amekla.....


YEAY, aku berjaya makan roti rupenyer.......

Sunday, August 9, 2009

KHAIREEN NURAZIKIN x malu


ader sorang budak nie x malu suh aku masukkna gambar dier dalam blog.......

GEMPAR....OCTOPUS..


Sidang tergempar OCTOPUS..

Pengerusi majlis - OCRA
Ahli Majlis Sidang Tergempar - TOMATO
- PUSSY

Ahli2 yg Hadir - Pravin
- Azmir
- Cedric

Tajuk Perbincangan
1. Kenapa TOMATO memakai mascara biru di AGM PBMKM
2. Kenapa PUSSY x boley jumper orang baru n trus jew ..........


Capaian yang dipersetujui
1. TOMATO perlu memakai mascara warna lain...biru x seswai ngan muker dier...coz akan menyebabkan warna biru 2 tenggelam dek kulit nyer yang hitam gebu 2....biru bertukar kepada kelabu...maka dipersetujui sebulat suara oleh kedua-dua juri...azmir n cedric bahawa warna yang seswai adalah maroon,kuning ataupun putih.....celak pum xyah pakai....xnampak...lagi2 malam......xpun xyah pakai...cam pondan......ceh.
2. PUSSY dinasehatkan membawa seorang kwn supaya keadaan nyer lebey terkawal setipa kali berjumpa sesuatu/seseorang yang baru supaya dier tidak menunjukkan sifat chantik n gedix nyer dihadapan orang ramai..... dan lebey penting PUSSY diberi amaran supaya tidak membelakangi pertubuhan ini....semua berita perlu disampaikan kepada salah seorang ahli dahulu sebelum diketahui oleh orang luar selain ahli......

Hukuman dikenakan ke atas TOMATO n PUSSY
1.TOMATO.....tidak boley memakai mascara biru n menjaga kehormatan dan keanggunan serta keeleganan nama baik persatuan...
2.PUSSY...sila menjasa pussy n berfikir sebelum bertindak...setiap kali bertemu dengan seseorang perlu membawa seseorang daripada kalangan ahli menemaninyer...serta menceritakn terlebey dahulu aspek2 perjumpaan serta tidak membvelakngi ahli2 persatuan....

Persidangan tergempar dan dipersetujui dengan sebulat suara....

* mantera OCTOPUS diseru bersama tanda persidangan tamat
*cara-cara mantera
1. letak kan tangan bersilang dibahu
2. tarik tangan perlahan2 ke atas sambil jari digoyang2kan ala2 manja
3. dengan perlahan katakan KUASA SOTONG KURITA.....

Sunday, August 2, 2009

Perkara paling dibenci....

ARinie baru aku taw perkara pling aku benci dalam hidop...berlaku pada jam 2.10-2.15 pm....amek gambar passport kat kedai amek gambar...sbb xdapat posing n kena gelak ngan pravin....pravin cam syial.....

Friday, July 31, 2009

bertamu di kalbu........../kelambu?

sedey giler dgr melodi lagu bertamu di kalbu-jac(sian taw lambt title lagu nie).....

betul gak kadang-kadang kiter selalu rasa kalau kiter suker kat orang 2 kiter akan rasa yang kehadiran kiter sgt dihargai oleh orang 2...tapi sebenarnya 2 cuma perasaan kiter.....ader 1 kalimah yang mmg giler gedik akuu dgr....lebey kurang cenggini....ader satu benda yang kiter tau tapi x dapt sentuh-PERASAAN.....OMG...gelikan...tapi betullah 2.....
katakan bara melecur diri
bisa memercik jalan nan luka
dengan selasih balut pedih ngeri
tiada berpaling setia
n part yang paling besh dalam lirik lagu 2.......
adalah sejarah jadi saksi
bulan bintang menghangat kasih suci
kita pun terpaut dan bersatu
dalam bebayang mimpi berseri
betulahkan kalau kiter suker kat orang, kiter susah nak dapat dier, n hanya bersatu dalam mimpi/x gak mimpi2...berangan jerk dalam otak.......n xkan ader kekuatan untuk berusaha bersatu........
napelar tetbah jerk jd jiwang nie
-nie mungkinn disebabkan lagu jac nie....terbawak2lak perasaan ngan lagu nie...
wlupun lagu nie sgt kuat kemelayuannya utk jac...tapi besh...coz igtkan lagu2 zaman 90-an...sgt mcm nie muziknyer.....

Saturday, July 25, 2009

YASMIN AHMAD

TAKZIAH
kepada
YASMIN AHMAD

mStar Online : Pengarah Yasmin Ahmad meninggal dunia

Sarkas....

2 hari yg memenatkan nn menyebabkan aku rasa aku nie cam binatang lam sarkas....cam gajah n singa dalam 2...org suh duk aku duk n biler org suh lompat aku lompat la dalam api...mmg meriah..siap ader org tepok tgn coz gembira kiter dah puas kan atie mereka....hehehe...pedas x....tapi xper...dahh mmg tabir aku perli orang dalam gelak2 tawa......hehehe.....tapi xper....semlam aku dpt ckit melepaskan lelahan di dada biler dapat tgk laut...yeay.....suker dgr bunyi ombak laut,,,,sgt aman......2 jelah obat yg aku taw nak melepaskan lelahan di dada aku nie......

Friday, July 17, 2009

..........

Kenapa kiter rasa kiter suker kat orang tapi kiter still menggedik2 kiter xnak gak bgtaw......


-mgkn sebab kiter tkut kena reject kowt.....xpon kiter rasa kiter x cukup cantik sampai kiter nak kena carik mak esah (bomoh) cantikkan kiter kowt....

-xpon kiter rasa, kiter xdelar secantik C Pravin ANAK/LELAKI Seeralan, atau seramping kerengga C Cedric Choong eeeeeeeeeeee CHUN? ....jawapan x terungkai...

-ataupun kiter takut kalau kiter kater kiter suker kat orang 2 kiter takut kiter perang besar sampai boley bawak ke kes angkut tong gas n streamyx n pindah rumah seperti yg terjadik kat LINA vs FARAH....TAKUT GAK....

-XPon kiter takut, pas dah taw kiter asik gersang n main jerk, seperti terjadik kat budak2 UITM KAMPUS MELAKA biler tiba time nak exam....

-mungkin juga kiter takut bagitaw, nnt wak2 tak der duit, jadik cam AZMIR bin ABD GAFAR yang akan kikis harta sumer orang yg dier suker....n pokai budak yg dier suker 2....

.........

mungkin 2 lah alasan2 kenapa kiter xnak bgtaw kenapa kiter suker kat org kowt......


..........

segala kutukan adalh disengajakan....

Monday, July 13, 2009

SUP BUNTUT


....aku x taw naper nama sup 2 sup buntut...sgt lcah tp nmpak sedap...tp rupa2nyer hanyala sup ekor yg aku pon mmg x mkn..APe APe jelah.....

Saturday, July 4, 2009

RADAR...PLZ



i really love her attitude in this video...I HEART HER VIDEO....muaawh

Friday, July 3, 2009

Orang kata.....

  1. orang kata kalau kiter x pernah bercinta tetiber kiter bercinta, kiter akan jatuh terduduk sambil mulut terkumat kamit mengenangkan duit yg dah byk habis n masa yg terbuang n bil telepon yg tertunggak......
  2. orang kata kalau kiter dah biasa idop senang lenang tetiber kiter jatuh miskin papa kedana tahap malu nak angkat muker dpn org, 2 tandanyer kiter dah papa kedana + muflis lakan.....
  3. orang kata kalau kiter dah biasa cantik, tetiber 1 hari kiter rasa diri kiter x canti, 2 tandanyer iter kena jumper mak esah untuk cantikkan balik, pakai susuk....xpon kiter jumper mak esah moden enjit botox n makan vitamin c..
  4. orang kata kalau kiter malu ngan kawan kiter, 2 tandanye kiter kena pikir balik, kiter nie betul ker nak kwn ngan kawan kiter 2, n pikir betul ker kwn kiter 2 dah miskin sampai kiter xnak kwan dier lagik...
  5. orang kata kalau telinga berdesing, tandanya daun kiter kat "atas" 2 berlanggar ngan daun orang lain n tandanyer kiter dah nak meninggal..betul ker?....tapi baru lnggar ngan daun org lain, so tandanyer jauh lagi la 2 nak ke bumi..okey..
  6. orang kat, kalau kiter x reti nak berhenti menulis kat blog 2 tandanyer kiter dah miong + pening yang akan menyebabkan orang muntah darah berisikan jarum2 n paku2 mak esah coz idea kiter dah mengarut....

Tuesday, June 30, 2009

TIADA KEPAHAMAN

'''''''TIADA KEPAHAMAN PASAL PERCINTAAN....SIAN NGAN ORG YG DITINGGALKAN DAN MENINGGALKAN..............



*AMANAT*
cinta org yg mencintai kiter
bkn mencintai og yg kiter cintai

Sunday, June 21, 2009

OMG



Oh Gosh! 'he' can 'CATWALK' better than me! SHIT.!!!

AZMIRS' befday

Perkara yg dimulakan dengan keadaan kelam kelibut yang maha dasat....

  1. mengapply cuti yg sgt susah
  2. keter cam nak meletop
  3. masa otw, tgl dompet
  4. tiket bas yg dah lambat
  5. xder tempat tukar baju
  6. tebal muker dalam masejid
  7. KELAPARAN
  8. kekurangan wang ringgit
  9. tebal muker depan makpak farah( coz balik pepagi buter)
  10. melayan gelagat INTAN, lawak yg x menjadi
Disebabkan kejadian 1-4, aku n ridhwan hampir menetapkan pendirian untuk menggagalkan kehadiran kitorang ke kota kuala lumpur....huh....tapi biler sampai sana sumer pon dah luper...yg dipikirkan PARTY.....yeay....dengan pelbagai xtvt yg tidak "SEHAT"..
n pepagi buter balik umah FARAH(farafara)....

N dia masakkan spagheti...besh..TQ..2pon coz dier dh janji nak masakkan..dier kata hadiah befday...eee....n plg pelik terpaksa melayan sorng kwn dier yg pelik..(INTAN SHARAFINA)...dier gelak mmg pelik(3 kli jer) hahaha...sama cam MIRA...okey..dah.TQ

AKU nak SKIL




aku nak skil dorang..nak jugak...

Friday, June 12, 2009

Yeay dah nak tua....

22

................eeeeeee.................
DAH TUA


canelar perasaan org tua yg
still celebrate birthday meriah
bagai tapi sebenarnya
dah tua.

ader cam mak2 datin dah tua, umor dah lebey
30 tapi still celebrate mengalahkan org muda.


OMG
betul ke kiter kena bersyukur....
OK
BERSYUKUR kepada TUHAN
memanjangkan umur...





Kebahagiaan


hahahah....lepas checked result aku rasa aku org plg gumbira.....yeay

Friday, June 5, 2009

Chantek...

Kenapa semua kena rasa dorang cantik..padahal muker cam stadium kuala terengganu pas runtuh....huh...aku pon selalu pikir cam2...sehingga kadang2 aku akan cakap kalimah berapi-KO HINGAT KO CHANTEK....tapi betulla...dah Tuhan pon kata antara ciptaanNYA..manusialah yang paling sempurna...so mmg perlulah kiter semua bangga dengan muker,perangai(selagi xder saper comment), n segala-galanya pasal diri kiter....banggalakan diri kiter....tetapi kadang2 sedarla diri ckit kan biler muker 2 sedang2 jewh cantiknyer...so jgnlar berangan dagu 2 nak naik ke langit,padahal muker ala2 jerwk...cantik lagi muker kambing biri2 belakang umah aku...yeay...taw x umah aku ader kambing biri2 yg itam..x cantik biri2 2....so paham jelar....
so kesimpulannyer....anda semua mmg "cantik"
2 jerk nak bebelkan utk mengisi masa lapang nie

Siapakah?

Siapakah artis lelaki yang aku nak suh sier nyanyi depan aku sampai aku tidur?

-Hahaha..Aku rasa artis lelaki 2 ialah Chris Martin...disebabkan bermacam2 sebablah aku nak suh dier nyanyi depan aku sampai aku tidur...eee..jijiknyer...tp mmg..hahahah


Siapakah artis pempuan yang aku nak suh dier nyanyi sampai aku tidur?

-Sah2la aku nak Laura Izibor...coz pon disebabkan berbagai2 hal.....eee.dier comel sangat....

wah2......suke tanyer soklan kat diri sendiri...tapi mmgla..aku suker klu dorang 2 ekor nie ader..mmg aku nak suh diorg duk depan aku sambil nyanyi menggunak gitar atau piano....sambil 2 nyanyi lagu2 yang mmg besh...hehehe..malulak rasanyer Chris Martin dtg nyanyi kat aku......

Wednesday, June 3, 2009

Teamwork @ Kerahan Keringat



Teamwork....2 masa2 mula masuk kerja bilamana keadaan dlm keadaan aku sgt innocent utk mengetahui makna teamwork 2....huhu...rupenyer sesuatu terjadi....perluke bila waktu kerja dah habis, keringat kiter masih diperlukan lagi tanpa membayar sesen pon...bahkantidak termasuk OT...wah....hingat saper....kuli yang terbiar ker....X PUAS HATI....tapi apakan daya......

Tuesday, May 12, 2009

LAURA IZIBOR

huh...susah nak carik album makcik nie..kenaper aku carik album dier...coz lagu2 dier sedap n dier comel kowt....

BABI TIDAK TERLIBAT

Setiap kali aku nak mengarang entry aku mesti dengar lagu, tapi mlam tadi aku mmg xtaw kenaper, aku gi carik lagu Ella….dah lama sebenarnya xdengar Ella nie…..sambil pilih lagu-lagu dia, tetiber aku ternampak lagu Rama-Rama.

-Satu perjalanan entry bermula…..(bertemankan lagu Mirage-Pesawat)

Berceriter mengenai Ella dan lagu Rama-Rama……aku teringat Asyraf Fazrian Syah Bin Helmi Syamza…dier budak Gombak…..dekat ngan Bt Cave(Barangkali)…..lagu Ella 2 membangkitkan nostalgia aku dengan dier..ktorang nie roommate(hostel) merangkap housemate(umah sewa)….satu mlm sewaktu ktorang membelek2 handphone sorang junior kitorg nie, asalnya nak baca msg n carik lagu rock lama2….yelar aku ni e jenis x dengar lagu lama2 n acap pulak mempunyai handphone berskala tinggi voltannyer….coz phone dier hanya mampu memainkan music dr radio sahaja(bukan mengata tapi menyangkak)……ternampak la lagu Rama-Rama…apa lagi bukan men hebat lagi aksi ktorang mlm 2 berduet lagu Rama-Rama sambil berbaring di katil….mmg agak menangkap la gak penangan lagu Rama-Rama nie dlm diri ktorang…sampai malu nak ingat blk ktorang penah berduet lagu nie…coz acap xpenah aku dgr nyanyi lagu pompuan n dierlak slalu kutuk coz aku asik nyanyi lagu pompuan terutama Ning Baizura(siap wat vokal2 soprano lagi)………Ala..tertiber jerk igt kat acap…hehehe…

-Pertengahan Entryku…..(bertemankan lagu Bila Bunga Di Petik Orang-Sejati)

X de paper nak tulis…cumer aku geli kenapa aku suh lagu nie teman aku tulis pertengahan entry aku…eeee….jijik…ni bukan masanya……eeee……..seyes untuk tukar lagu nie….

-Ending entry aku….(bertemankan lagu Di Antara Kalian-D’ Massive/Almost Lover-A Fine Frenzy)

Disebabkan aku jijik dengar lagu td, aku pon scroll kanlan mouse aku untuk cr lagi lagu…tetiber nmpk dalam received file ader lagu Di Antara Kalian…..aku baru dengar lagu beberapa kali…tapi xpenah dapat terima…eee…xbesh…jadi kali nie aku try utk cuber jadikkan lagu nie sedap…tapi malangnyer baru pertengahan lagu aku dah tukar ke Almost Lover….sedey simpati sian kat Mohd Yusri Bin Mohd Sanusi….penat jerk dier send lagu nie suh aku dgr….tapi x besh…eee…jadi aku layan la Almost Lover…lagu nie sangat bes…..Terima Kasih Nazwan coz perkenalkan lagu nie….aku ucapkan terima kasih walaupun aku taw naz pon taw dr Myer….tapi lagu nie mmg bes…terutama time lyrics “ GOODBYE MY ALMOST LOVER, GOODBYE MY HOPELESS DREAM”..hehehe…cam seswai jerk lirik 2 ngan aku….sedey…huh..last chorus nya…”ALMOST LOVERS ALWAYS DO”….hehehehhe…2 blum dengar lagi lagu DANCING-ELISA( Naz kenalkan gak) n lagu LIKE A SONG-LENKA(Azraai kenalkan)….menangkap kpwt jiwa raga

*NOTA KAKI
-perasan x entry nie x de kena mengena dengan title entry….
-sebab 2 entry nie dinamakan BABI TIDAK TERLIBAT

Sunday, May 10, 2009

lagu untuk mak.....

SONG FOR MAMA-BOYZ II MEN

You taught me everything
And everything you've given me
I always keep it inside
You're the driving force in my life, yeah
There isn't anything
Or anyone that I can be
And it just wouldn't feel right
If I didn't have you by my side
You were there for me to love and care for me
When skies were grey
Whenever I was down
You were always there to comfort me
And no one else can be what you have been to me
You will always be you always will be the girl
In my life for all times

Chorus:
Mama, mama you know I love you
Oh you know I love you
Mama, mama you're the queen of my heart
Your love is like
Tears from the stars
Mama, I just want you to know
Lovin' you is like food to my soul
Yes it is (5x)

You're always down for me
Have always been around for me even when I was bad
You showed me right from my wrong
Yes you did
And you took up for me
When everyone was downin' me
You always did understand
You gave me strength to go on
There was so many times
Looking back when I was so afraid
And then you come to me
And say to me I can face anything
And no one else can do
What you have done for me
You'll always be
You will always be the girl in my life

Chorus

Never gonna go a day without you
Fills me up just thinking of you
I'll never go a day without my mama

Chorus

Yes you are


-----lagu nie besh...aku bagi kat mak aku....

Tuesday, May 5, 2009

BACA TANPA KEFAHAMAN

Artikel yang berbunyi...:

AirAsia mohon ambil alih LTBB

MELAKA: Syarikat penerbangan tambang murah, AirAsia Bhd (AirAsia), mengemukakan permohonan mengambil alih pengurusan Lapangan Terbang Batu Berendam (LTBB) di sini, dalam usaha menjadikannya hub baru di negara ini.

Ketua Menteri, Datuk Seri Mohd Ali Rustam, berkata kerajaan negeri memandang serius permohonan itu dan akan membuat penelitian rapi termasuk mendapatkan pandangan daripada pelbagai pihak berkaitan seperti Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) dan Kerajaan Pusat, sebelum membuat sebarang keputusan.

"Perkara ini dimaklumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif AirAsia, Datuk Seri Tony Fernandez, kepada saya, namun belum ada sebarang keputusan mengenainya lagi. Beliau memohon mengambil alih termasuk menampung kos projek memanjangkan landasan," katanya selepas merasmikan Terminal Utama LTBB yang baru hari ini

Terminal itu adalah sebahagian projek menaik taraf LTBB yang bermula pada April 2007. Menerusi naik taraf itu, terminal baru berkenaan mampu mengendalikan seramai 1.5 juta penumpang setahun, berbanding 300,000 di terminal lama.

Pembesaran lapangan terbang ini yang turut merangkumi pemanjangan landasan sehingga 1,800 meter, dibiayai kerajaan Pusat, manakala KLIA Consultancy Services Sdn Bhd sebagai perunding pengurusan dan Uni-Integrated Sdn Bhd sebagai pemaju.

AirAsia sebelum ini memohon memajukan kawasan Labu di Negeri Sembilan sebagai hub barunya, menggantikan Terminal Penerbangan Tambang Murah (LCCT) di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), tapi ditolak kerajaan.

LTBB ketika ini diurus oleh MAHB.

Mohd Ali juga mengesahkan AirAsia akan memulakan perkhidmatan penerbangannya dari LTBB pada 1 November ini, sebaik kerja memanjangkan landasan sedia ada siap sebelum tarikh berkenaan.

Katanya, penerbangan sulung itu dijangka membabitkan destinasi Pulau Pinang-Medan-Bangkok.

"Saya juga sudah mendapat pengesahan daripada Tony berhubung perkara ini dan beliau menyatakan persetujuan bagi destinasi berkenaan," katanya.

AirAsia sepatutnya memulakan perkhidmatan penerbangan menerusi LTBB pada penghujung tahun lalu tapi ditangguhkan berikutan pesawat milik syarikat itu tidak boleh mendarat di situ.

Berikutan itu, kerajaan negeri mengambil keputusan memanjangkan landasan daripada 1,800 meter kepada 2,135 meter.

Mohd Ali yakin kesediaan AirAsia mengadakan perkhidmatan menerusi LTBB bakal melonjakkan nama lapangan terbang itu.

Katanya, LTBB yang berubah wajah selepas dinaik taraf dengan kos sebanyak RM131.5 juta juga bakal dikenali sebagai Lapangan Terbang Antarabangsa Melaka (LTAM) mulai hujung tahun ini.

"Keputusan itu yang dipersetujui oleh kerajaan negeri baru-baru ini juga sejajar statusnya sebagai lapangan terbang pelancongan kesihatan pertama di negara ini, sama seperti di Rotterdam, Belanda dan Munich, Jerman," katanya.

:X PAHAM MAKSUD LAPANGAN TERBANG KESIHATAN 2 JEWH.....

KEGIGIHAN.....

biler diolog berbunyi

nie apesl sign out plak nie
BUZZ!!!


AKu :

la
esala
biler ader org yg xtaw nak hi kat aku
kiter kn guna taktik sign out sign in blk
hahaha


F

ko invisible je la
kn senang
ape la

AKU:

x
aku nak dier hi kat aku
tp dr tadi x hi2
germ jerk


F

bg aku link dia
biar aku yg caraskn
hahaha
BUZZ!!!
mne la *&^% nie nie pegi
hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

AKU:

xboley
aku punyer
dier da hi dah
jap ek
nak reply dier


F

cam siyal tau

sampai ctuw jewh...nmpk x kesungguhannyer..heehehh

Monday, May 4, 2009

Universiti Teknologin Petronas...Debate




Penatnyerrr....huh...bosan biler sok da kena exam...dala baru blk dr UTP...huhuhu...wlupun x berdebat n x drive...tp sesangatla penat...tp dpt experience yg best..taula ckit pasal debate

Tuesday, April 28, 2009

AKU BENCI JANJI....

Aku benci sangat2 dengan janji...sebab 2la kowt aku suke ckp "KOWT/TGKla dulu ek".../ xtaw lagila ........Tapi ramai menganggap ayat 2 sebagai tanda yg aku dah setuju dengan segala yg diperbincangkan sebelumnya......HUHUHU...

PENAT


AKU BENCI JANJI, TAPI AKU X BENCI COLOR HIJAU TAHI LEMBU...aaargh...cantiknyerrrr color 2..nak tukar color cat bilik color 2 la...sweet sgt2..HAHAHA....

Monday, April 27, 2009

COMING SOON-(SHANE/CHABA)-KARAOKE

huh..mlm td mmg penat...aku mmg puas lar dpt tgk COMING SOON kali ke2....ala menjerit2 manja...tapi disebabkan dok senget2 sebelah Nasz...so kitorang bkn fokus citer...tp fokus kepada sesuatu...HAHAHAHAH....biarkan mereka2 jerk yg tau....shhhhhhh...pas2 berkesudahan segala-galanya...ktorang pon menuju ke tempat melalak2kan sore sambil bergembira bersama2 setan yg berada di sekeliling manusia....sambil kitorang gelak..malaikat lak tgh cbuk menulis amal2 'baik' n setan2 ketawa riang d hari raya....YEAY....besh...tergelak masing2 cam nak pecah kepala....
Dalam perjalanan blk 2 sempat larrr posing maut...Maut ker? maut la kot kepada sesaper yg melihat posing2 2..coz "CANTIK"...nak wat cane?....ko mampu nak posing cenggitu...tgk lu gambar...




Mlm gilang gemilang? ...gilang ker?



-mlm yg happening telah berlaku di MMU...MALAM DRAMATARI merewang2 kot namanyer....besh3x......
-graf mlm 2 meningkat biler drama tari amik alih pentas...pentas kerrrr?..
-Dramatari 2 mmg besh tapi lg bes biler Pravin C GORENG TEPONG amik alih pentas konon2 seret hero citer...xtawla mana dier dapat energy nak seret c sotong kurita ala tembam2 manja...eee xseswai jd hero.HELLO>>>KO SOTONG KURITA>>>>>>hahaha
-yg c heroin yeye bagailar menari cak kun cak...tp biler hero 2 masuk ....ALAMAK..sotong kurita bertukar ke "JANTAN"....tolong daku...errrkkkk
Tapi klimaks mlm 2 adalah biler c VINA MORALEZ menari terkinja2 sambil menunjukkan bakat2 goreng tepong(label diberi oleh Myer - merujuk kepada sotong goreng tepong-kasi hangus ckit) dier......mmg beshhh
lagi2 biler NAsz amik alih...OMG...sgt siall itu "jantan"...gelak dier sekejap lain, sekejap alin..tp boley bg impak yg sgt kuat...gelak dier boley jg signature dier....hahhaa....
Myer lak sambil mendayu2 membawa lilin .....tiber wak2 kuar orglain dah jerit brulah sore dier kedengaran...xpham...
Tp Well Done....mlm " D " the best...........CONGRATULATIONS...........

Tuesday, April 14, 2009

Lupa sampai ternganga

Kadang-kadang kiter terluper iapa kwan kiter n siapa musuh kiter.wah ayat 2 mcm dlm citer aper ntah yg dilakonkan oleh sharifah amani...luper..tp btol la gak...KDG2...dah nama pon manusia...kiter slalu luper n slalu salah pilih siapa kwn......salah sorang nyer aku.....xtaw salah ke x...tp 2la yg terjadi

Saturday, April 11, 2009

Kupas-Mengupas Bawang

1.Sem nie, huh...sem plg penat,,,may be sbb keje kowt...disebabkan penat 2la nak mengupas kat cnie....bayangkan gi claz kena bwk keter sejauh 40 minit...n blk lepas 2jam claz n drive lg...penat...tp xperrr......
2.hheheeh...sem nie duit agak bersepah tp biler dpt duit slalu jerk melayang2....n ader 1 lg dr doloo aku janji nak bwk kwn aku gi mkn NASI AYAM GORENG flat ayer keroh..besh sgt..tp x gak bwk2...hehehe...bkn mls tp xder masa...mgkn d 1 hari...
3.arituh bebual2 mesra ngan ayah aku,Gafar,..yelarr akukan anak Gafar, Gafar Salleh..dier suh anta resume kat Bank Rakyat...gumbra tp kat Kuala Terengganu..mak ai..jauhnyer..huhu...canelakan...manala tau ader rezki..tp cam xder jerk(citer da canang 1 malasia, cam confirm dpt)...aku nie bsh baju pon xreti...lg la masak..masak nasik dlm rice cooker jewh..nak gosok baju lg larrr..gosok2 tp pas 2 minit da keronyok blk....huh..entahlah.
4.arinie aku senaraikan member2 sem nie yg tlh menawan ati nurani aku...keputusannya dinilaikan bgn cara terhebat,telus,n diluluskan ABC utk dikeluarkan dr otak....bl tgk senarai mmg terperanjat...jgn berkecil ati kpd sesape yg x tersenarai...keputusan nie telus...dinilai atas dasar yg bercampor baur...hhehehe
1. Siti Farah Hamizah
2. Faridza
3. Pravin Seeralan
4. Cedric Choong
5. Khaireen Nurazikin
6. Iela
7. Nadzirah Sapuan
8. Leon Lee
9. Ridhwan & Syaiful
10.Azraai
Senarai ini telah disusun mengikut ranking2 yg seswai ngan muker korangkan...no 1 is d best...

Wednesday, March 25, 2009

KEsinambungan OC-TO-PUS

sebelah malamnyer telah diadakan meeting OCTOPUS buat pertama kalinyerr, seramai 3 ornag ahli telah menghadiri

Presiden : TOMATO
Naib Presiden 1 : OKRA
Naib Presiden 2 : PUSSY
AJK Kebersihan : Pravin
AJK Kecantikan : Azmir
AJK Makanan : Cedric
Ahli2 Yang Hadir di Mesyuarat Pertama Kelab

-Okra
-Tomato
-Pussy
-Azmir
-Pravin
-Cedric

9.30 malam : Pengumpulan di tengah padang Dataran Pahlawan
9.40 malam : Mantera di baca...jerit OCTOPUS
9.45 malam : Idea dibentangkan oleh ahli2 yang terlibat
9.55 malam : Ucapan Presiden
- menganjurkan penciptaan lagu kelab
10.00 malam : Lagu2 kelab diperdengarkan oleh setiap ahli kelab
10.20 malam : Presiden memberi penyetujuan lagu kelab diambil dari lirik lagu negaraku dan muziknyer adalah lagu PERCAYALAH-siti nurhaliza

10.30 malam : Lagu OCTOPUS diperdengarkan buat pertama kali,Naib Presiden 2 menjadi cameraman dan perakam suara..nyanyian oleh OC dan TO..
11.00 malam : Persembahan
- pancutan air dari padang Dataran Pahlawan
11.20 malam : Mesyuarat tamat
11.30 malam : Jamuan ringan

per-BADAN-an

minggu nie aku,ced2 n pravin telah menubuhkan 1 kelab yg sgt menarik untuk ktorang bertiga. Jika suatu masa duloo, ketika ber-7, ktorang menggelarkan S Club &, arini tercetusnyer kelab OC-TO-PUS...hehhee..OC untuk aku(OKra), TO-pravin(TOmato), n PUS-ced(PUSsy)...oooops...skang nie nakciter detik2 wujudnyer badan ini...

OC : Apa kata kiter wat 1 kelab
TO : Kiter namakan apa ek
PUS ; (tetap makan sambil tersengih2)
TO ; HA! da tahu kiter bagi OCTOPUS,azmir OC,aku TO,dan ko,ced PUS
OC : Wah nanti kiter nyer kuasa mesti cam sailormoon..(tetap nak sailormoon, napelar xnak dragon ball kan)hehhee\
TO : xnak2 sailormoon, kiter wat sendiri....kuasa uols(OC) ialah kuasa ocra, i kuasa tomato n cedric kuasa melawan pussy...hehehe
PUS : (maintain senyap n tersengih2)
OC : kiter kena wat pengumpulan kuasa n trademark nie
TO : apa kata kiter wat camnie...(letakkan tangan bersilang di dada,n kembang kan tangan sambil jari kemari digoyang2kan, n jerit OC-TO-PUS)hahaha...PUS cepat buat..cepatlah
PUS : ala..aku malular..
OC : arghhh....xder maknenyer malu....cepatlar...nak balik dah nie
PUS : yelar2
OC : TO ko baca k manteranyer..
TO : k uols...
(sambil semua melakukan persilangan tangan, TO menjerit sekuat hati menyeru OC-TO-PUS)

:-semua perbualan ini telah dilakukan di BATAVIA,BUKIT BERUANG, MELAKA >

Tuesday, March 17, 2009

Hari ini...

wah mmg besh la arinie.....dapat aper yg aku nak..penat tgu untuk 2 bulan....

Wednesday, March 11, 2009

satu hari aku mencipta...

Orang putih kulit
Dia sibuk hitam hati
Orang kata cantik
Heboh dia hodohkan diri
Pelangi itu indah
Entah dimana hilang seri
Dalam sifat ini

Sekarang lawan guna akal
Pedang tinggal dalam
Hebat ciptaan terbaru
Hebat lagi sifat gigi dengan lidah
Habis busuk dalam rumah
Bawak melata hilangkan keluarga
Habis musnah semua bahagia

Cuba cari tali kaki
Ikat diri dengan gaya
Hilangkan malaikat
Bawak puaka tinggal sama
Cuba gilakan diri
libat sekali ayam sereban
gelak mulut sama rabak
nangis esak pisah hati


*satu hari tengah duduk2 kenapa otak nie tetiber terus mencipta ayat2 pelik nie....aku sendiri pon xtaw...

Gelojak Jiwa Lara...huah

Melankolia
Perbezaan perasaan hati terhadap perasaan fikiran dengan perbezaan perasaan jiwa terhadap perasaan akal…benda yang sama tapi maksud berlainan melalui pemikiran diri sendiri….melalui pemikiran perasaan lahirnya perasaan akal dan terus bercambah perasaan jiwa yang mewujudkan perasaan hati….yeay…Berjaya wat falsafah pelik..
Rahsia
Kekal hidup dalam jiwa yang berlegar mencari seseorang untuk dipikul bersama…bukan perasaan alam yang meciptakan rahsia tapi perasaan hati menjadikan perasaan ,perasaan menjadikan perbuatan,perbuatan membuatkan sesuatu bergelora,baharulah semuanya terbongkar……..
Pekung
- Salji terpendam di dalam kulit yang xtahu bilakan cair
- Kecairan jiwa merampas kesedihan dan ditiup kegembiraan
- Kapas terbang ditiup sang angin yang membentuk wajah penyeri alam
- Alunan angin berbisik menjadikan wajah layu bercambah rantingnya
- Percambahan ranting membentuk pelbagai wajah yang menyeri pepohon rendang

Thursday, February 26, 2009

mentari pagi bangkit



wah tajuk rinie mmg x tahan.......aku xtaw la nape mgu ni mgu yg mmg happening tahap super saiya cam GOKU..xpon tahap penukaran baju Sailormoon....cam nak gunakan semua kuasa bulan n hentakkan atas kepala nie...lepas da kena hentak ngan kose moon 2 aku nak tukar jd ultraman lak....dpt hapuskan anasir2 jahat kat keliling...pas da hapoos,tukar jd doraemon...then guna mesin masa gi time sekolah2.....yeay....besnyerr.....


ntah ape yg aku bebeli.....tp yg penting aku nak jd sumer 2....NAK JADI...Amin......



bdk 2 mmg superb jd modelkan..napelar aku x cam 2 doloo...

Tuesday, February 17, 2009

PENUKARAN WAJAH2 "JELITA"


nielar hasil penukaran gambar yg terpampang kat atas dinding aku....wawawa..plg penting ader gambar titi kamal

kekekaraokean.......


JAM 8.00 mlm..tgh otw lg dr kg....tengtiber dpt msg dr member aku ajak kuar..jengjeng2...mmg berbunga mekar la jantung aku masa 2....hehehhe.....sampai je umah pukul 9.30 mlm..member2 pon tiber .....plan awal semata2 nak kuar mkn kat OLD TOWN..huh....biasalar lepak2 sambil minum n mkn french toastnyerr..tp disebakan kenyang punyer pasal minum sprulina orangenyer jelarrrr..xpe2...sambil ngumpat2 tetiba sorang budak nie ckp jom kiter karaoke...hehehhe.bahagianyer.....dalama da x meluahkan sore yg x merdu nie tp "sedap" la gak cam ning..........hehhehe..bes..pas tgu 1/2 jam n da siap nak blk(coz tgu tp diorg kata kn sabar,bilik full)..kitorg pon nyanyi lar sepuas hati...dr lagu ceria bagai ke lagu sedey n ceria blk...gelak mmg cam haram..tp apa2 oun aku dpt melepaskan hajat nak nyanyi lagu CURIGA...HEHEHE..SAMBIL BUAT SORE NING BAIZURA....yeay.....lama da aku pendam bakat ala2 sore ning 2.........huh...TQ la kpd bdk yg ajak gi karok nie yerrrr....gambar 2 di amek di atas dinding tepi jalan The Jetty,,,,huhuu....

kekekaraokean.......

"MCM 2 PON DIORG PERCAYA"



wah seronoknyer dpt pulang ke kg halaman ku permai.....mmg aman damai n permai...tempat plg perfect utk aku cr ketenangan jiwa raga n mengubat hati lara menrindui kan seseorang...wah...mmg bestla kg aku nie........tp aku xtaw naper mgu nie lg happening...mgkn sebab mcm2 mender kitorg sedara mara buat...yelarr......JIWA MUDA....hehe...nak dijadikan citer...ketika larut mlm kitorg nie gilarrr jenjalan dgn niat menipu utk tgk wayang....ttp sebenarnyer aku bwk sepupu gi dating ngan boyfrendz dier...hehehe..bg pelepasan secara hebat...nasib bek aku hangkut adek n sepupu aku lg sorang...dala masa 2 valentine's day...heehehh...klu x sia2 jerk kn tangkap ngan JAINS..ada ke patut bt ambush kat dataran...BODOH pyer JAINS...eeee.....tipu pyer pasal ktorg kena blk pukul 5 pagi.......heheeheh....tp nasib bek sume pandai cover menggunakan 1 ayat....td gi jusco tgk eden's lake n then ktirg gi mkn kat a&w...x sedar jam da pukol 5 pagi...hehehe...selamber kodok jerk masing2 buat2 muka ngantuk...padahal spi dlm bilik masing2 tergelak2.....sok xpsl kn hamun coz makcik aku dgr aper kitorg ckp dlm bilik...."MACAM 2 PON diorg PERCAYA kerrr....heheheh....

yeay..blk kg

Thursday, February 12, 2009

Durex/Trojan/Lifestyles/Crown...which 1..

huh..pening...xtaw mana nak pilih....ader byk..mana 1 nak pilih..........huh....



*note - xde kena mengena dengan pemilihan condom...(pemilihan keputusan hidup jerk)

Thursday, January 22, 2009

UCAPAN KHAS TAHUN BARU CINA


"world will change and we must change with it",Barrack Hussein Obama.


Petikan ini telah dipetik daripada teks ucapan beliau semasa upacara angkat sumpah Presiden Amerika ke-44




Perubahan






  1. Kepada diri sendiri dan semua, perlualh dilakukan anjakan paradigma walaupan perubahan yang diharap bukan secar drastik megikut kesesuaian umur dan ideologi diri sendiri.




  2. Rakan-rakan tanpa mengira bangsa, agama, jantina, orientasi, segala bagai, perlulah diterapkan perasaan untuk maju ke hadapan tanpa terpendam perasaan hasad dengki, x taw malu, hina dina, n sebaainyer yg buruk-buruk belaka.




  3. Memori lalu dibiarkan berlalu tanpa mengenepikan kenangan manis supaya bertaut kasih sayang serta segala krisis hidup perlulah dilayangkan ibarat kertas yang telah dipijak2 pelh diri sendiri.




  4. Dharapkan dapatlah diri kiter mengatasi kelemahan yang selama ini telah terpendam. Luahkan perasaan lara, leraikan segala kekusutan jiwa dan raga



Selamat Tahun Baru Cina



TRAGEDI

Inilah tragedi plg burok n plg dasat kat aku bg pembukaan tahun baru yg mmg menyusahkan n mengarut......hehehe...sampai doktor pon nek pelik camne boleylak jd kat muka aku....abih bulu kening,bulu mata,kulit muke terbakar....leng kali pengajaran nyer jgn ngengader nak ltk spray kat dashboard wak2 panas....sia2 jewh idop...



Sunday, January 11, 2009

Brangelina...wow

WOW...mmg agak terkedu lagi tercungap Ryan Seacrest bl Brangelina senyum jerk n jln......sian gak si Ryan nie....yelarrr...diorangkan A-List...mestila terkejar2 nak interview...tp ley lak makcikpakcik ie jln jerk...buat kiter yg xtaw memang lar mengamuk sakan...mesti ader yg ber-"gossip"2 mengatakan yg minah n mamat nie berlagak...dalar baju ngarut2 tp maintain jerk nak berlagak.....huhuhuhu....rupe-rupenyer minah n mamat/makcik ngan pakcik cuber ngela wartawan dr tyer mereka pasal feeling-meeling mereka mengenai kematian/kepupusan mak Angie nie haa......huh...tp bkn diorg boley bgtau kat mamat Ryan nie supaya xde soalan peribadi yg boley merapohkan kecantikan n kehitaman celak si Angie nie...btul x...ermmm...xtawla..aku nie sokong ke x ngan cara si Angie nie...Biasala dunia KAYUHOLLY...